Financiële beloning door regering voor transportsector in Vlaanderen

juli 24 2017

BRUSSEL – De Vlaamse Regering gaat transporteurs die investeren in verkeersveiligheid en duurzaamheid financieel belonen. De bevoegde ministers Ben Weyts en Philippe Muyters reserveren een premie van 3.000 euro voor verkeersveiligheid en verhoogde steun voor duurzame vrachtwagens. Dat zal de sector toelaten om sneller de omslag naar een moderner transport te maken.

Een ongeval met een vrachtwagen heeft een veel grotere impact dan een ongeval met een personenwagen. Daarom geeft minister van Mobiliteit Weyts een stevige financiële stimulans voor onder meer extra dodehoekdetectoren, camera’s voor achterwaarts rijden, systemen die gsm-gebruik in rijdende vrachtwagens blokkeren en remsystemen.

De Vlaamse vrachtwagens moeten ook groener worden. Milieuvriendelijke CNG-, LNG- en hybride vrachtwagenmodellen kunnen daarom voortaan rekenen op verhoogde ecologiesteun. “We gaan de steun voor die types verhogen tot het maximum dat Europa toelaat”, stelt minister van Economie Muyters. “Voor een grote onderneming kan dat gaan tot 45 procent, voor een klein bedrijf zelfs tot 55 procent.”

Bedrijven kunnen voor beide maatregelen terecht bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. De Vlaamse Regering voorziet voor de premies elk jaar 36,4 miljoen euro. Per bedrijf wordt wel een plafond ingesteld van 100.000 euro gedurende een periode van drie jaar.

[ Bron:  Transport-online ]